Snålvarg deluxe - limited summer edition

Wooop Wooop!

Vilken dag!!

Den börjar såklart med att F snoozar i tre timmar för att sedan laga frukost som han inte äter då börsen verkar roligare. Efter ett tag är frukosten för äcklig för att äta och F bestämmer sig för att ta en macka och ett glas multivitamin istället.

Med gott om tid kvar till den livsviktiga intervjun på F:s drömjobb tänker F att det är bäst att förbereda sig lite extra! F övar in ett tal om sig själv med speciell hänsyn till att åstadkomma naturliga övergångar för att inte få hoppet mellan trygghet och nya utmaningar att verka paradoxalt och ge ett förvirrat intryck strax efter att man har sagt att man är strukturerad och dynamisk. Det hela känns bra tills F, en timma innan intervjun, kommer på att allt han ätit på hela dagen är en macka och ett glas multivitamin. Multivitaminen åt han dessutom inte så mycket utan drack den mer... som man ju gör!

Efter en konstig burgare från donken åker F, uppenbart alldeles för påpälsad för dagens milda temperatur, på en tokvarm spårvagn i femton minuter med resultatet att han blev lite varm. Det är kul för det var en av de nya braiga Italienska vagnarna som haussades så mycket precis innan de skulle levereras... men som nu inte verkar var så himla bra alls eftersom de inte klarar vintern och AC:n uppenbarligen inte ens klarar försommaren... för att inte tala om hur ryckig och nyckfull skiten är!! Jaja, varmt var det!

F hinner dock köpa tuggummi för att slippa lukta konstig hamburgare (Ett rookie mistake som man lätt gör annars. Känn er inte mindre värda om ni gjort det) och traskar sedan mot kontoret. Han märker att han är lite kissnödig men försäkrar sig om att han under de kvarvarande tio minuterna som det är till intervjuns början, lätt kan lokalisera och använda företagets vattenklosett - detta speciellt som det ska komma tre personer till som ska intervjuas och som antagligen sitter i ett väntrum.

Nä, det fanns ingen tid, det fanns inte fler intervjuoffer och det fanns sannerligen inte ett enda lämpligt tillfälle att ursäkta sig heller! Tur att man inte drack öl till lunch, tröstar sig F med och hänger sig åt intervjun som inte alls har det upplägg som F förberett sig på! F får inte en syl i vädret förrän chefen frågar om lite lösryckta saker us F:s CV. Sedan berättar chefen allt om logistik och hur förträfflig EU-pallen är. Här uppstår ett bonding moment eftersom F är ett stort fan av EU-pallen. F kan ALLT om EU-pallen! EU-pallen får tex ha en punktlast på ett ton och en fördelad last på ett och ett halvt ton. EU-pallen har måtten 120 gånger 80 cm och består av 9 klossar och 11 brädor.

F har inte lämnat något åt slumpen och har alla de fysiska attribut som statistiken säger att de som blir anställda ska ha. F är man, han är lång, han har glasögon, han är nyrakad, hel och ren SAMT har brun tröja på sig! Hans kroppsspråk är öppet och han tittar intresserat på den som pratar samtidigt som han lutar sig engagerat in och nickar uppmuntrande då tillfälle ges. Får inte F jobbet så blir han ledsen! Får inte F jobbet så är det enbart hans personlighet som det faller på... eller nja... F har en grymt bra personlighet, men förmågan att förmedla detta vid ett kritiskt tillfälle är trevande =oP

Hursomhelst så svängde F förbi sitt kontor på väg hem och socialiserade med sina kollegor. F tycker om att hänga på kontoret med sina kollegor, dels för att man känner sig viktig och dels för att kollegorna är trevliga och kul. F fick reda på att SEB var lågt värderad, att det är dags att deklarera och att han borde gå och klippa sig. Nu har F klippt sig och köpt SEB men också deklarerat och det är HÄR som snålvargen kommer tillbaka!!

F har deklarerat avdrag på nästan 24 000 i år! Det är nytt personbästa och har mycket att göra med en liten flytt av tillgångar som skedde innan nyår på ett mycket raffinerat sätt... men självklart även den klassiska guldkalven "tillfälligt arbete på annan ort"! Är man ekonom så ligger det stor stolthet i att deklarera och göra tokiga avdrag. Finns det liknande stoltheter i andra yrkesgrupper?

/Snålvargen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback