Ingvar Kamprad bor i Schweiz - kopplingen är logisk

F bor i en liten men naggande god lya någonstans nära ett stort köpcentrum i världens bästa stad. Karaktäristiskt för lyan är en omisskänlig doft av kartong samt garderober med automatiskt strykfunktion. Wow, tänker ni, en sån måste jag skaffa! Nej, det måste ni inte! Hela systemet bygger nämligen på att garderoberna är så oerhört smala att kläderna (skjortorna) pressas hårt hårt mot varandra när man hänger in dem och därför kan få ett visst pressat utseende. Icke önskvärt hursomhelst!

Under hela sin tid i lyan har F haft en extra byrå för att råda bot på bristen på garderober. Nyttan med byrån har dock varit tämligen begränsad då den legat omonterad under F:s säng. Igår bestämde sig F för att det var dags att montera ihop byrån och rädda de nya skjortor som på ett eller annat sätt kommit i F:s ägo på senare tid.

Eftersom F är en man tycker han att man kan strunta ganska rejält i den pedagogiska monteringsanvisningen som medföljer byrån. Hade han läst den så hade han sett att han saknade minst tre av de fyra nödvändiga verktygen för monteringen. En bit in i projektet blir det dock uppenbart att en skruvmejsel inte hade varit fel. F tittar sig omkring i det veritabla kaoset och kommer att tänka på att han äger en schweizisk armékniv! Om MacGyver kan bygga fungerande flygplan, bilar, skotrar, kärnkraftverk och rikshospital med hjälp av en likadan kniv så borde ju F i alla fall kunna bygga en byrå!

Något man ska tänka på dock, är arméknivens sinnrika dualism. Något som onekligen gör armékniven så oerhört användbar är just att varje verktyg som fälls ut har minst två potentiella användningsområden. Skruvmejseln F använde var således också en konservöppnare - smart som tusan!

Så när fyra av de 26 skruvarna var iskruvade böjde sig skruvmejseln uppåt och konservöppnade F:s tumme.

Det gjorde jätteont!

Det har också resulterat i att F inte kan skicka några sms längre och F känner hur han förlorar pengar för varje sekund han inte utnyttjar sina 5000 gratis sms i månaden.

Livet är indeed en festlig fest!

/F

PS har man ingen hammare kan man använda en tung matkniv DS